Natječaj za dodjelu bespovratnih sredstava projektima udruga u području izvaninstitucionalnoga odgoja i obrazovanja djece i mladih u školskoj godini 2024./2025.


Ministarstvo znanosti, obrazovanja i mladih objavilo je Natječaj za dodjelu bespovratnih sredstava  projektima udruga u području izvaninstitucionalnoga odgoja i obrazovanja djece i mladih u školskoj godini 2024./2025.

 

Financijske potpore dodijelit će se udrugama koje djeluju u području izvaninstitucionalnoga odgoja i obrazovanja te planiraju provesti projekte koji su ponajprije izravno vezani uz provedbu mjera zakona, nacionalnih strategija, planova i programa u području odgoja i obrazovanja djece i mladih, a koje su u nadležnosti Ministarstva znanosti, obrazovanja i mladih.

 

Ukupni iznos raspoloživih sredstava u okviru ovog Natječaja iznosi 1.800.000,00 EUR.

 

Udruga može prijaviti projekt u jednom od tri osnovna područja aktivnosti:

 

Projekt se provodi u školskoj godini 2024./2025., a može trajati najdulje do 31. kolovoza 2025. godine. Prijava projekta u partnerstvu obvezna je s najmanje jednom odgojno-obrazovnom ustanovom u jedinici lokalne i područne (regionalne) samouprave (županiji/općini/gradu) u kojoj se projekt provodi.

 

Udruga kao nositelj projekta može prijaviti i ugovoriti samo jedan projekt s jednim ili više partnera, ali ista udruga može biti partner u više projekata.

 

Rok za podnošenje prijava je 31. srpnja 2024. godine do 23.59 sati.

 

Više informacija o Natječaju možete pronaći na stranici.