Održana konferencija „Neiskorišteni potencijal Slavonije – što nam donose digitalizacija i zelena tranzicija?“


Na danas održanoj konferenciji „Neiskorišteni potencijal Slavonije – što nam donose digitalizacija i zelena tranzicija?“ čuli smo informacije o mogućnostima implementacije inovativnih zelenih i digitalnih rješenja u poslovanju sukladno mogućnostima i zahtjevima pojedine djelatnosti. Konferencija je održana u organizaciji Hrvatske udruge poslodavaca i Međunarodne mreže poslovnih žena u suradnji s Agencijom za održivi razvoj Općine Antunovac – RODA d.o.o. u Poduzetničkom inkubatoru i akceleratoru.

 

Nakon uvodnih pozdrava i riječi dobrodošlice, predavanje „Zelena infrastruktura grada Osijeka i svjetski primjeri zelene tranzicije“ održala je doc.dr.sc. Alka Turalija, a potom je temu „EU natječaji za digitalizaciju i zelenu tranziciju“ sudionicima izložio Milan Peterka, voditelj Centra za poduzetništvo Osijek.

 

Nakon predavanja, održana je panel rasprava „Iskustva hrvatskih kompanija u zelenoj tranziciji i digitalizaciji“ na kojoj su sudjelovali Blaženka Ćiško Anić R&D and QC director u Saponia d.d., Mirjana Samardžić Novoselec, Članica Uprave Apsolon d.o.o., Zvonko Popović, direktor u Kanaan d.o.o. te Mario Salai, direktor u PlantOn, a raspravom je moderirala predsjednica Međunarodne mreže poslovnih žena Ivana Radić.

 

Ovom prilikom direktorica Agencije RODA d.o.o. Maja Pofuk zahvalila se sudionicima na dolasku te Međunarodnoj mreži poslovnih žena i Hrvatskoj udruzi poslodavaca na inicijativi za održavanjem radionice: „Riječ je o vrlo važnoj temi, o čemu svjedoči i činjenica kako su upravo „Zelena i digitalna tranzicija“ prepoznati kao jedan od četiri razvojna smjera Nacionalne razvojne strategije do 2030. godine. Zeleno gospodarstvo i uvođenje digitalnih rješenja trebamo shvatiti kao priliku za rast i razvoj, a ne prijetnju našem poslovanju, no ključno je tu tranziciju odraditi na ispravan način – preduvjet za to je informiranost.“