Održana prva u nizu radionica u sklopu provedbe projekta „Oslonac u poslovanju – PIA Antunovac!“


U Poduzetničkom inkubatoru i akceleratoru Antunovac jučer je, 21. veljače 2020. godine, održana prva u nizu planiranih radionica u sklopu provedbe projekta "Oslonac u poslovanju – PIA Antunovac!". Radionica "Mjere aktivne politike zapošljavanja iz nadležnosti Hrvatskoga zavoda za zapošljavanje u 2020. godini" bila je namijenjena mikro, malim i srednjim poduzetnicima koji već posluju, ali i svima onima koji tek pokreću svoje poslovanje, planiraju samozapošljavanje te OPG-ovima i obrtima koji planiraju nova zapošljavanja ili usavršavanja.

Mjere aktivne politike zapošljavanja iz nadležnosti HZZ-a u tekućoj godini predstavio je predstojnik HZZ-ova Regionalnog ureda Osijek Ivan Ravlić. Potom je direktorica Agencije za održivi razvoj Općine Antunovac – RODA d.o.o. Nataša Tramišak predstavila javne pozive za poduzetnike u okviru Europskih strukturnih i investicijskih fondova, a u posljednjem predavanju je Ivica Sabo iz HAMAG-BICRO-a predstavio ESIF jamstva i kredite za poduzetnike te kredite za ruralni razvoj.

"Danas smo održali prvu u nizu radionica koje će Agencija RODA provesti u svrhu umrežavanja poduzetnika, njihova informiranja, savjetovanja i pružanja svih relevantnih informacija kako bi se održalo njihovo poslovanje i kako bi uspjeli doći do dodatnih bespovratnih sredstava, što iz proračuna Republike Hrvatske, što iz Europskih fondova." – naglasila je Nataša Tramišak, direktorica Agencije RODA.

Projekt "Oslonac u poslovanju – PIA Antunovac!“ ukupne je vrijednosti 747.269,67 kuna, od čega bespovratna sredstva Europskog fonda za regionalni razvoj iznose 560.452,24 kuna. Projektom se nastoji doprinijeti jačanju sposobnosti malih tvrtki za kvalitetnije poslovanje i opstanak na tržištu te otvaranju novih mogućnosti poslovanja umrežavanjem poduzetnika, a nositelj projekta je Agencija za održivi razvoj Općine Antunovac – RODA d.o.o.