ODRŽANA ZAVRŠNA KONFERNCIJA PROJEKTA „OSLONAC U POSLOVANJU – PIA ANTUNOVAC!, KK.03.1.2.12.0017“


Agencija za održivi razvoj Općine Antunovac – RODA d.o.o. od siječnja 2020. godine provodi projekt pod nazivom „Oslonac u poslovanju – PIA Antunovac!“, KK. 03.1.2.12.0017, a koji je sufinanciran iz Europskog fonda za regionalni razvoj. U ponedjeljak, 12. srpnja 2021. godine, održana je završna konferencija projekta na kojoj su predstavljeni ostvareni rezultati. Konferenciju je otvorio direktor Agencije za održivi razvoj Općine Antunovac – RODA d.o.o. te ujedno i voditelj projekta Ante Modrić, naglasivši kako velik interes poduzetnika za uslugama uspostavljenim i provođenim tijekom projekta ukazuje na to kako je potrebno nastaviti raditi na osnaživanju poduzetničko potpornih institucija koje bi pružale podršku poduzetnicima.

Projekt Oslonac u poslovanju – PIA Antunovac!, doprinosi jačanju sposobnosti malih tvrtki za kvalitetnije poslovanje i opstanak na tržištu te otvaranju novih mogućnosti poslovanja umrežavanjem poduzetnika, pružanjem specijaliziranih usluga Agencije za održivi razvoj Općine Antunovac RODA d.o.o., provedbom seminara i informiranja o natječajima za bespovratna sredstva te ostalim uslugama poslovnog savjetovanja.

S tom vizijom, Agencija za održivi razvoj Općine Antunovac – RODA d.o.o. kroz 18 je mjeseci provodila individualna savjetovanja novih i postojećih poduzetnika, uključujući obrtnike, OPG-ove, fizičke osobe u postupku otvaranja poduzeća, ali i udruge čiji je rad usmjeren ka poduzetničkim poduhvatima. Osim individualnih savjetovanja, koja su se odvijala kontinuirano tijekom projekta, provedeni su brojni događaji za informiranje i međusobno povezivanje poduzetnika, ali i povezivanje s drugim relevantnim institucijama. U svrhe razvoja poduzetničke pismenosti i vještina te informiranja i povezivanja održano je 12 događanja za povezivanje poduzetnika, 16 radionica za informiranje poduzetnika, 3 okrugla stola s ciljem umrežavanja poduzetničkih potpornih institucija i drugih dionika. Na događanjima za informiranje i povezivanje ukupno je sudjelovalo 75 novih poduzetnika te 167 postojećih poduzetnika.

Kontinuirano tijekom provedbe projekta poduzetnicima su putem web stranica, društvenih mreža, e-pošte, a kasnije i putem mjesečnog newslettera dostavljane informacije o aktualnim natječajima, novostima iz svijeta poduzetništva, mjerama za očuvanje radnih mjesta i drugih mjera. Pokrenut je i Poduzetnički glasnik, u tiskanom i digitalnom obliku koji se mogu preuzeti na službenim internetskim stranicama Agencije za održivi razvoj Općine Antunovac i PIA Antunovac.

Predviđeni završetak projekta je 15. srpnja 2021. godine.