Otvoren je Poziv „Bespovratne potpore za novoosnovana poduzeća“


Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja kroz Nacionalni program oporavka i otpornosti 2021. – 2026. objavilo je Poziv za dostavu projektnih prijedloga „Bespovratne potpore za novoosnovana poduzeća“ (referentni broj Poziva: NPOO.C1.1.2.R2-I3.02). Bespovratna sredstva dodjeljuju se putem otvorenog postupka dodjele u modalitetu privremenog Poziva.

Cilj poziva je potaknuti rast novoosnovanih malih i srednjih poduzeća (MSP) koja razvijaju inovacije (proizvode i usluge) temeljene na znanju ili visokim tehnologijama, koji su novi ili znatno poboljšani u usporedbi s dostignućima na tržištu. Podržat će se projekti u pred-komercijalnoj fazi za budući razvoj i komercijalizaciju proizvoda/usluga, tehnologija, povećanje proizvodnih kapaciteta povezanih s projektom i povećanje spremnosti poduzeća za investicije.

Prihvatljive aktivnosti koje je moguće financirati:


Prihvatljivi prijavitelji su novoosnovana mala i srednja poduzeća (do 5 godina starosti). Najniži iznos bespovratnih sredstava koji se može dodijeliti po prijavitelju je 200.000,00 kuna, a najviši 1.000.000,00 kuna.
 
Projektni prijedlozi podnose se isključivo putem sustava eNPOO od 12. kolovoza 2022. godine  u 11:00 sati do 12. rujna 2022. godine  u 16:00 sati.


Više informacija dostupno je na mrežnim stranicama Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja.