Otvoren natječaj „Europska nagrada za promicanje poduzetništva 2019“


Svake godine Europska komisija dodjeljuje priznanje „Europska nagrada za promicanje poduzetništva 2019“ (European Enterprise Promotion Awards – EEPA 2019) kojom se nagrađuju projekti i inicijative koje s ciljem poticanja poduzetništva i razvoja malog gospodarstva provode javna tijela samostalno ili u javno-privatnom partnerstvu s poduzetnicima. Nagrada je lansirana kako bi se kroz primjere najboljih politika i praksi otvorile nove mogućnosti za lokalnu i regionalnu razinu s ciljem razvoja poduzetništva, zapošljavanja i zadržavanja stanovništva u njihovim sredinama.

U natječaju za dodjelu EEPA 2019 nagrade sudjeluje 28 zemalja članica Europske unije, Island, Norveška, Srbija i Turska.

Natječaj je otvoren za:
·         nacionalne organizacije
·         gradove i općine
·         regije i zajednice
·         javno-privatna partnerstva tijela javne vlasti i poduzetnika
·         obrazovne programe i poslovne organizacije

Dodijelit će se dvije vrste EEPA nagrada:
1.      Pobjednicima u svakoj od ukupno šest kategorija
2.      Glavnom pobjedniku – Velika nagrada žirija (za kandidata odnosno projekt/inicijativu iz bilo koje od šest kategorija, koji je ocijenjen kao najkreativniji i najpoticajniji za promociju poduzetništva i malog gospodarstva u Europi)

EEPA 2019 šest kategorija:
1.      Promicanje poduzetničkog duha
2.      Ulaganje u poduzetničke vještine
3.      Poboljšanje poslovnog okruženja
4.      Poticanje internacionalizacije poslovanja
5.      Podupiranje razvoja zelenih tržišta i učinkovitosti resursa
6.      Odgovorno i uključivo poduzetništvo

Svi kandidati koje su za EEPA 2019 nagradu nominirale njihove zemlje, bit će pozvani na Svečanost proglašenja pobjednika odnosno dodjele EEPA 2019 nagrada.

Rok za podnošenje prijava je 24. svibnja 2019., a sve informacije vezane za natječaj i prijavu dostupne su na mrežnim stranicama Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta na poveznici (https://gospodarstvo.gov.hr/vijesti/otvoren-natjecaj-europska-nagrada-za-promicanje-poduzetnistva-2019/11318?fbclid=IwAR1us-3cjtatR9Uzt2eyN6lO-XCCAUlJRmKShz01dvBhi7BCLJp2ho3KHdc).

*Izvor i foto: Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta