Otvorene prijave za tehnološke startup-ove na program European Startup Universe (ESU)


European Startup Universe (ESU) je program usmjeren prema tehnološkim startupima u Europskoj uniji. Cilj mu je povezati startup u ranoj fazi poslovanja sa stručnjacima unutar tehnološke zajednice koji im mogu pomoći sa znanjem, savjetima i potencijalno financijama u njihovom razvoju i rastu. To se prvenstveno odnosi na poznate investitore, stručnjake, vlasnike uspješnih tehnoloških tvrtki. Plan je da se svi  sastanu na istom virtualnome mjestu, platformi https://thefounderhood.com, tijekom 6 tjedana, na kojem će svaki startup imati pristup znanju, iskustvima, financiranju, potencijalnu mogućnost širenja na zemlje EU te pronalazak novih klijenata.

 

ESU program je započeo prošle godine u Grčkoj te je unutar zajednice polučio odličan uspjeh. Nakon prošlogodišnjih rezultata cilj je u narednim godinama proširiti program na cijelu EU. Za ovu godinu provedba programa je dogovorena u 11 zemalja, a Hrvatska je jedna od njih.

 

Poduzetnički inkubator BIOS d.o.o. iz Osijeka, koji je kontakt točka za program European Startup Universe Croatia, poziva sve zainteresirane za uključivanje u program do 1. ožujka 2022. godine, kada program i započinje. Sudjelovanje je potpuno besplatno, a zainteresirani startupi se mogu prijaviti na poveznici: https://thestartupuniverse.org/