Program HORIZON: Priključite se u već postojeće projekte kroz „Hop-on facility“


U okviru programa HORIZON (Horizon Europe Framework Programme) objavljeni su natječaji za već postojeće projekte u koje se možete priključiti kroz tzv. Hop-on facility. Program HORIZON ključan je program Europske unije za financiranje istraživanja i inovacija, bavi se klimatskim promjenama, pomaže u postizanju UN-ovih ciljeva održivog razvoja I potiče konkurentnost i rast Europske unije. Program olakšava suradnju i jača utjecaj istraživanja i inovacija u razvoju, podržavanju i provedbi politika EU-a dok se suočava s globalnim izazovima. Podržava stvaranje i bolju difuziju izvrsnog znanja i tehnologija.

 

Hop On Facility omogućuje pravnim subjektima iz zemalja s niskim rezultatima istraživanja i inovacija da se pridruže već odabranim suradničkim aktivnostima istraživanja i inovacija, podložno dogovoru odgovarajućeg konzorcija i pod uvjetom da pravni subjekti iz takvih zemalja još ne sudjeluju u njemu. Shema ima za cilj poboljšati inkluzivnost Obzora Europa uključivanjem više istraživačkih institucija iz proširenih zemalja u sklopu aktivnosti 2. stupa Obzora Europa i EIC Pathfinder.

 

Glavni kriteriji odabira su izvrsnost i dodana vrijednost novog partnera koji obavlja relevantan dodatni zadatak u projektu. Svi partneri u konzorciju moraju se složiti oko pristupanja novog partnera, dok je potrebno dokazati relevantnost i komplementarnost istraživanja i inovacija. Posebno se potiču prijave s aktivnostima koje doprinose cilju politike prelaska na zeleno i digitalno gospodarstvo.

 

Detaljnije informacije dostupne su na poveznici: https://rea.ec.europa.eu/funding-and-grants/horizon-europe-widening-participation-and-spreading-excellence/hop-facility_en