U PIA Antunovac održana radionica „Mogućnosti financiranja MSP-ova“


Dana 5. lipnja u Poduzetničkom inkubatoru i akceleratoru Antunovac u okviru projekta Poduzetnički inkubator i akcelerator Antunovac KK.03.1.2.01.0012 održana je info radionica „Mogućnosti financiranja MSP-ova“.

Info radionica obuhvatila je više tema zanimljivih poduzetnicima. Radionicu je otvorila direktorica Agencije RODA d.o.o. Nataša Tramišak predstavivši projekt Poduzetnički inkubator i akcelerator Antunovac, čija je svrha izgradnja infrastrukture poduzetničkog inkubatora i akceleratora za pružanje stručnih usluga inovativnom poduzetništvu i usluge u predinkubacijskoj i akceleracijskoj fazi poslovanja koje mogu odgovoriti na razvojne potrebe MSP-a. Potom je Davorka Felendeš-Pajcur, djelatnica Agencije RODA d.o.o. sve one koji tek planiraju započeti svoje poslovanje predstavila početne poduzetničke korake kroz predavanje „Osnivanje poduzeća i početak poslovanja“. Predavanje na temu „Knjigovodstvo za poduzetnike“ održala je Roberta Hampovčan, vlasnica obrta za knjigovodstvo i poslovno savjetovanje AGRO KONZALTING, kako bi okupljenima pojasnila o čemu sve točno moraju voditi računa u svome poslovanju.

Djelatnica Agencije RODA d.o.o. Doris Pavlović uputila je poduzetnike u mogućnosti korištenja europskih strukturnih i investicijskih fondova kroz predavanje „Priprema i provedba EU projekata za poduzetnike“, nakon čega je Maja Mrković, također djelatnica Agencije RODA d.o.o., ponudila savjete za lakše usklađivanje privatnog i poslovnog života kroz predavanje „Žene u poduzetništvu – Kako uskladiti privatne i poslovne obveze?“.

Okupljene je posebno zainteresiralo završno predavanje radionice „Predstavljanje korištenja 3D printera – edukacija o aditivnim tehnologijama“ Luke Naglića iz tvrte Izit d.o.o. Sudionici su najprije kroz predavanje upoznati s aditivnim tehnologijama i mogućnostima korištenja 3D printera te su potom razgledali neke od modela izrađenih na taj način, ali i uživo vidjeli demonstraciju rada 3D printera koji su također dio ponude usluga Poduzetničkog inkubatora i akceleratora Antunovac.

Nositelj projekta Poduzetnički inkubator i akcelerator Antunovac KK.03.1.2.01.0012 je Općina Antunovac, partner Agencija za održivi razvoj Općine Antunovac – RODA d.o.o. za održivi gospodarski i ruralni razvoj i poticanje poduzetništva.